62 са позитивните случаи за коронавирус в страната

5 нови случая с коронавирус са регистрирани за изминалото денонощие съобщиха от оперативния щаб. Така общия брой на заразените с коронавирус достигна 62.

Обсъждани са и нови мерки за ограничаване на заразата. “Рано сутринта имахме среща с премиера и обсъдихме предприетите до момента мерки. Засега повечето хора ги спазват. Въпреки това ситуацията от последните дни с опашките пред магазини ни принуждават да предложим на премиера да се вземат допълнителни рестриктивни мерки, а именно – повече от двама възрастни да не се събират на открити пространства”, съобщи проф. Мутафчийски.

По думите опашките пред магазините няма да се считат за струпване на хора, като се спазва дистанция от 2 метра между отделните хора. Броя на хората, които могат да бъдат допускани в магазин няма да бъде променяна.

АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТРАНАТА

Струпването на хора на работните им места не се визира като заплаха, защото там са предприети специални противоепидемични мерки. Проф. Мутафчийски добави още: “Това не се отнася за промишлените предприятия – там има специални мерки. Например, ВМА работи на дву-и три-екипен принцип – има екипи на разположение, но те са на повикване от вкъщи, и където е възможно на дистанционна работа. За период от една седмица се сменят екипите, като при проява на зараза целият екип се поставя под карантина”.

Авторски публикации 58

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре