648 заразени с коронавирус, 24 за последното денонощие.

648 достигна броят на заразените от коронавирус в страната. За последните 24 часа бройката се е увеличила с 24 души. Това оповести професор Мутафчийски на редовния брифинг на оперативния щаб тази сутрин. Половината от новите случаи за деня са приети за лечение в болница.

231 пациента на настанени за болнично лечение, като 32 са в интензивно отделение. Починал пациент в “Пирогов” преди 2 дни е дал положителна проба за коронавирус, така че той бива включен в бройката на загиналите от COVID-19, както и 44 годишна жена от Сливен с бъбречна недостатъчност. Така общият брой на загиналите от COVID-19 достигна 26.

Три нови случая на заразяване на медицински персонал са регистрирани за страната. Това са нови две медицински лица от Кърджали и едно от “Пирогов”. Така общия брой на засегнатия медицински персонал достигна 36.

Професор Мутафчийски коментира хода на заболяването, както и “отпускането” на социалнита дистанция от страна на хората: “С оправяне на времето се наблюдават множество групи, които обикалят улиците. Това е много обезпокоително. Ще предложим задължително носене на маски на определени места оправяне на времето се наблюдават множество групи, които обикалят улиците. Това е много обезпокоително. Ще предложим задължително носене на маски на определени места”. От момента на заразяването до проява на симптомите средно минават около 4-5 дни. От проявата на симптомите до тяхното засилване минават още 5 дни. Обикновено пациентите се влошават на 11-ия ден. Тогава се включва и интубацията. Смъртта може да настъпи до 4 дни след това”. “От момента на заразяването до проява на симптомите средно минават около 4-5 дни. От проявата на симптомите до тяхното засилване минават още 5 дни. Обикновено пациентите се влошават на 11-ия ден. Тогава се включва и интубацията. Смъртта може да настъпи до 4 дни след това”.

Авторски публикации 58

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре