21 нови случая на COVID-19. Броят на заразените достигна 498. Първи случай на коронавирус във Враца

За последните 24 часа са регистрирани 21 нови случая COVID-19 в страната. Така общият брой на заразените за страната са 498. Това обяви проф. Мутафчийски на редовния брифинг на оперативния Щаб.”Случаите на COVID-19 у нас са вече 498. Има първи случай във Враца. Заразеният там е мъж на 57 години”, коментира проф. Мутафчийски.

Шефът на ВМА даде данни и за новите случаи на заразяване в страната, разпределено по градове: “В София има 8 случая, в Бургас – 2. Единият е мъж е на 34 години от Несебър, който се е завърнал от Банско на 1 април и една жена на 33 г. в Бургас. В Пазарджик има 2 случая – на 71 и 43 години с двустранна пневмония и диабет. В Добрич има бебе на 1 година с ларингит. Доказано е, че родителите са с коронавирус. Пробите на детето също са положителни”.

Професор Мутафчийски обяви и за вероятен нов смъртен случай от коронавирус, но се очаква потвърждаване на пробите: “Тази нощ, все още не е доказано, но е с типична картина на 49 години е приет мъж в 16:30 вчера, интубиран е. След което със сърдечна недостатъчност е починал в 21 часа. Очаква се доказателство за него иначе по клинични и параклинични белези е силносуспектен за COVID-19”.

Към момента има 34 излекувани.

Авторски публикации 58

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре