Нови дати за изпитите за 7 и 12 клас?

Министърът на образованието, Красимир Вълчев, коментира, че се очаква отлагане на изпитите за 7 и 12 клас 8-9 дни ако извънредното положение в страната продължи до 13 май. Министърът коментира темата на извънреден брифинг в Министерски съвет днес: “Единственият сценарий, по който ще говорим днес е този, при който учебните часове ще се възстановят от 14 май. Останалите предположения са условни. Ще се наложи да отложим изпитите с между 4 и 10 дни. Най-вероятно ще предложим държавните зрелостни изпити да се проведат на 30 май и 1 юни, а не на 20 и 22 май. Тоест, да имаме 8-9 дни, в които да се приключи учебната година за дванадесетокласниците”.

Вероятно ще се предложи отлагане на изпитите след седми клас за 13 и 15 юни. Засега няма да се отменят изпитите след 4 и 10 клас, но датите им ще бъдат променени на 29 и 30 май.

Министър Вълчев коментира още: “Все още не сме достигнали пика на заразата. Вероятно във всички страни ще има преместване на приемните кампании във висшите училища. Готови сме да издадем по-рано дипломите за 12 клас. Няма да имаме проблем с нормалното приключване на учебната година”.

Авторски публикации 58

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре