449 заразени с коронавирус за страната. Вече има заразени и във Видин.

През последните 24 часа са установени 37 случая на коронавирус в страната. Така общият брой на заразените с коронавирус в страната достигна 449. От установените 37 лица, 27 са приети за лечение в болница. Има и нова област, в която е регистриран заразен с коронавирус – Видин. Професор Мутафчийски коментира: “В София до 16 часа в сряда има 8 случая. Има един случай от Банско, който е настанен в Благоевград и един от Разлог. Общо за Благоевградска област случаите са три. Момиче на 9-години е прието в болница във Варна. В Пловдив има жена на 53 години, а в Монтана – мъж на 53”.

Броят на заразените в страната, които са приети за болнично лечение е 167, като 17 са в тежко състояние и са интубирани. Излекуваните болни за страната станаха 25: “Има изписани нови болни с отрицателни проби. Това са трима души от Бургас, един мъж от Шумен и един от Перник. Най-младият изписан е на 25 години”, заяви професор Мутафчийски.

През изминалите 24 часа бяха регистрирани 2 нови смъртни случая. Един мъж почина в Кюстендил, на 57 годишна възраст и мъж в “Пирогов” на 40 години. Професор Мутафчийски даде повече информация, относно починалите болни: “Имаме два нови случаи на загинали пациенти – един в Кюстендил и един в „Пирогов“. Средната възраст на починалите е 61 години и 7 месеца”.”Няма данни 57-годишният мъж, който вчера е починал в Кюстендил, да е имал придружаващи заболявания. Става въпрос за семейство, което се е завърнало от Германия. Съпругата е с онкозаболяване. Жената е в добро състояние”. Професор Мутафчийски коментира, че починалият 40 – годишен мъж, по всяка вероятност е загинал от белодробна тромбемболия, защото смъртта е настъпила внезапно.

Професор Мутафчийски коментира и ситуацията около тестуването на депутатите за коронавирус, след установяването на Хасан Адемов с COVID-19: “Във ВМА са направени 92 проби, от които има две съмнителни. Днес те ще се препотвърдят. В другата болница също са направени 92 проби, които са отрицателни”.

Авторски публикации 58

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре