412 с коронавирус, 33 нови проби за последното денонощие. Хасан Адемов постъпва в болница, Русе регистрира първи заразен

За последното денонощие са регистрирани 33 нови случая на коронавирус в страната. 373 са били и обработените проби за деня, от които са позитивирани новите 33 случая. Така общият брой на заразените с коронавирус в страната достигна 412. Първи случай на заразен с коронавирус е регистриран в Русе. Става въпрос за мъж, който е работел в ски курорт в Австрия. Това съобщи професор Мутафчийски на редовния брифинг на оперативния щаб.

20 са вече излекуваните пациенти. Най-възрастният пациент е на 80, а най-младият на 27 години. Средната възраст на заразените е 46 години. Общият брой на хоспитализираните болни е 146, като 14 са в тежко състояние и са в клиника за интензивно лечение.

През последния ден 23 са хоспитализирани от новите заразени с коронавирус. За София хоспитализираните пациенти са 21.

Стана ясно, че Хасан Адемов е в процес на хоспитализация, това заяви професор Мутафчийски на редовния брифинг на оперативния щаб. “Епидемиолозите ще направят проучване на контактувалите с депутата. Всеки ден се прави дезинфекция на сградите на Народносто събрание и Министерски съвет”, поясни още ген. Мутафчийски.

Професор Кантарджиев поясни, че създаването на ваксина не е бърз процес, защото освен изобретяването на самия медикамент е необходимо и той да бъде последователно тестван за опитни животни, здрави пациенти, както и такива, които в последствие да бъдат заразени, за да се види ефективността и: “Всички специалисти в нашата страна са впрегнати в това да създадат ваксина. Доста е трудно. Първо, тя трябва да е безвредна и да има максимално странични ефекти. Трябва да се тества върху доброволци. Ваксина във Великобритания и Китай беше тествана върху лабораторни животни. За да минем от животни върху човек, ни трябва доста време”.

Авторски публикации 58

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре