Отпада носенето на маски в страната

На извънреден брифинг в министерски съвет, министър Ананиев заяви, че засега отпада задължителното носене на маски на обществени места: “Току-що подписах заповед, с която отменям точка 9 от моята заповед от вчера до постигане на консенсус в обществото”.

Министър Ананиев поясни, че носенето на маски е широко дискутирано и недобре прието в обществото. За момента той поясни, че е отменил задължителното носене на маски на обществени места за неопределен период от време. Вместо това държавата ще закупи 1000 000 маски, които ще бъдат раздадени на социално слаби. Министърът поясни, че маските, закупени от правителството, ще бъдат с висока степен на защита. Министърът на здравеопазването заяви: “Ще търсим маски на цени, близки до тези на нашите производители. Правим анализ на световния и европейски пазар и търсим най-ниските цени, както правим и при поръчките на лекарства”.

Министърът на здравеопазването заяви, че препоръчва носенето на маски от хората, когато се намират на обществени места. Той оповести, че мерките свързани с ограничаване на заразата се координират от действията на държави, всеизвестно познати с добрите си здравни практики. Министър Ананиев оповести, че се очаква намаляване на глобата при липса на маска, ако се приеме задължителната употреба на ЛПС на обществени места в даден момент от развитието на коронавирус инфекцията в страната.

Авторски публикации 58

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре