293 са заразените с коронавирус в България

17 нови проби са регистрирани за деня, това съобщи професор Мутафчийски на следобедния брифинг на оперативен щаб във ВМА. От следобедния брифинг на 26.03 до този днес са регистрирани 29 нови проби. Генерал Мутафчийски заяви, че лабораториите продължават да работят и в момента, така че бройката може да бъде променена до края на деня. От новите 17 заразени 13 са в София и по един нов случай във Варна, Пловдив, Сливен и Пазарджик.

От “Пирогов” днес е изписан един пациент след два отрицателни теста, така броя на болните излекувани от коронавирус достигна 9. От ВМА са изписани за домашно лечение 4 болни. При тях няма отрицателни проби за коронавирус, но те са в добро общо състояние и могат да продължат своето лечение от вкъщи.

От всички, заразени с коронавирус, 9 са в тежко състояние – 5 в “Пирогов”, 1 в “Света Анна” и трима в Благоевград. 99 са хоспитализираните пациенти, 53 в София. Няма деца, от заразените, при които да е необходимо болнично лечение.

“В момента имаме около 7 000 теста и сме в процес на получаване на около 10-15 хил. теста. Двама полицейски служители са заразени с коронавирус. Навсякъде, където има интензивно събиране на хора, се извършва дезинфекция. Тези полицаи не са се заразили при проверка, установени са контактните лица. Те са вкъщи с леки симптоми”, коментира професор Мутафчийски.

Авторски публикации 58

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре