190 са заразените с коронавирус в България. Новите случаи са главно в София.

190 достигна броя на заразените с коронавирус в страната. Новорегистрираните случаи от вчера са открити в София, един пациент има и в Плевен.

На сутрешния брифинг на оперативния щаб на проф. Мутафчийски бяха зададени няколко въпроса относно състоянието на заболелия млад лекар от Велико Търново. Той поясни така:”Лекарят от Велико Търново винаги е бил в болница. Той е от тази група млади хора, които са с тежка клинична картина, те са общо 8 човека. Той е с двустранна бронхепневмония. Приет е със симптоми за бронхопневмония. Изследван е и е пуснат за домашно лечение, след това отново е приет в болница”.

Професор Мутафчийски коментира и състоянието на болните в страната. Критично е състоянието на двама болни в “Пирогов”, останалите засега са с по-лека симптоматика:”Състоянието на повечето от заболелите е подобряващо се. В “Пирогов” остава критично състоянието на двамата пациенти. Приетият вчера от друга болница е интубиран, а за другия критичен се правят опити да бъде екстубиран”

Шефът на ВМА, заяви, че няма как и смисъл всички граждани, пристигнали от други държави в България, да бъдат тествани за коронавирус:”Не е казано, че трябва да се направи тест на всеки пристигнал от чужбина. Те са над 10 000, така че това е невъзможно. Ако има задух и проявява симптоми, трябва да се свърже с личен лекар и да бъде прегледан”.

Авторски публикации 58

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре