163 Заразени с коронавирус. Първи случаи на коронавирус в Бургас

Общата бройка на заразените с коронавирус в страната достигна 163. 8 от болните са със сериозна симптоматика, като тяхната възраст е между 20 и 50 години. Новорегистрираните случаи от сутрешната пресконференция на оперативния щаб са 21. 18 от тях са открити в София, 2 в Бургас, като това са първите случаи за града и 1 в Пазарджишка област.

Генерал Мутафчийски поясни, че коронавирусът засяга и млади хора, но при тях по-често заболяването протича по-леко. Средната възраст на починалите в страната е 75 години.

“Само вчера в Италия са загинали над 600 човека за един ден. Само вчера. Искам да уточня, че болестта не поразява само възрастни хора, но при тях смъртността е много по-голяма”, уточни проф. Мутафчийски.

100 бройки хлорохин, дарени от Кирил Домусчиев, са вече в оперативния щаб и могат да бъдат прилагани на пациенти.

Относно болните от коронавирус ген. Мутафчийски заяви: “Едното контактно лице от Бургас е рехабилитатор в Дом майка и дете в града и сега цялото заведение е под карантина. Тримата пациенти, които дадоха два поредни отрицателни резултата – едно от ВМА и две от Плевен – вече са изписани”

Авторски публикации 58

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре