Удължаване на карантирана в Италия

Правителството планира да затегне още повече мерките в страната

Правителството на Италия ще увеличи карантината в страната, както и планира да затегне още повече мерките срещу ограничаването на коронавирус инфекцията, заяви премиерът Джузепе Конте пред вестник „Кориере дела Сера“.

„Правителствените мерки, включващи прекратяване на търговската дейност, затваряне на училищата, не могат да не бъдат удължени“, заяви Конте. Според премиера правителствените мерки в борбата с коронавируса дават резултат в разпространението му, но още не се знае кога ще бъде пикът на заболяването.

Планира се допълнително затягане на мерките. Обмисля се забраната за разходки на въздух от италианските граждани. Късно снощи Паола Де Микел, министърът на транспорта, отмени 85% от влаковете в страната. Правителството намали и работното време на хранителните магазини през почивните дни.

АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТРАНАТА

Ватикана обяви, че Великденската литургия на 12 април ще остане без вярващи, а карантината в страната се увеличава до 3 април.

Броят на заразените в страната надмина 35 000, като вече смъртните случаи са 2978. 4025 пациента са се възстановили от заболяването.

Авторски публикации 58

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре