Трета жертва на коронавирус в България. Броят на заболелите достигна 94

На сутрешния брифинг на оперативния щаб, проф. Мутафчийски, съобщи за трета на жертва в страната на COVID-19. Починала е възрастната жена, приета преди няколко дни в Пирогов. Първоначално жената е била хоспитализирана в МБАЛНП “Св. Наум” с инсулт, след което е установена и коронавирус инфекция и тя е приведена за лечение в “Пирогов”.

80 годишната жена е била приета с тежък инсулт, което допълнително е влошило прогнозата за лечението и. „Починалата жена е на 80 години и първоначално е била приета в болница МБЛАН по неврохирургия и психиатрия “Свети Наум” с тежък инсулт“, заяви ген. Мутафчийски.

„Не се наблюдава разширяване на възрастовата група на починалите в света. Изключение прави един млад пациент, който обаче е имал левкимия. Всички починали възрастни хора в България са с придружаващи заболявания“, допълни проф. Мутафчийски.

Двама граждани на Северна Македония също са с положителни проби след посещение в Банско, заяви генерал Мутафчийски. Още два са и новорегистрираните случаи на коронавирус в страната. Така общия им брой достигна 94.

Към момента в Пирогов има трима настанени пациента, единият от които е с тежка дихателна недостатъчност и е интубиран, но все още не е с потвърдена проба за коронавирус. 

Авторски публикации 58

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре