Банско под тотална карантина

От 17.03 Банско бива поставено под карантина

На извънредна заседание на оперативния щаб и министерски съвет се взе решение за поставяне на Банско под карантина. Проф. Мутафчийски заяви, на извънредна пресконференция, че считано от днес Банско минава под пълна карантина. До 20 часа на 18.03 гражданите на Банско могат да се върнат в домовете си. Това е и крайният час за извозване на туристите, които в момента се намират на територията на град Банско.

АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТРАНАТА

Министрите на Туризма и МВР ще координират своите служители за правилното изпълнение на карантината.

“Има 200 чуждестранни туристи в Банско. Външно министерство вече се е свързало с някои от посолствата, в рамките 24 часа по-големите групи ще напуснат града, а останалите ще останат под карантина”, заяви министър Екатерина Захариева.

“МВР взима мерки за спазването на заповедта. Разпоредил съм на главния секретар и директорите на областни дирекции да предприемат всички законови мерки, за да гарантират изпълнението на заповедта. Искам да помоля всички граждани да не нарушават заповедта и да не навлизат в града, като това ще се приема като нарушаване на карантина, за което според новия закон се налага наказание до 5 години затвор и глоба”, заяви министър Младен Маринов.

За срок от две седмици, пребиваващите на територията на град Банско, ще могат да напускат домовете си, само, за да пазаруват от отворените магазини и аптеки или да получат лекарска помощ. През време на карантината ще има нормални доставки на провизии, които ще бъдат координирани с МВР.

Авторски публикации 58

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре