Гешев предложи поставяне на Банско под карантина

Иван Гешев иска приемането на радикални мерки за борбата срещу коронавирус. С оглед на влошената епидемиологична обстановка, главният прокурор, предложи поставянето на Банско под карантина.

До сложната епидемиологична обстановка се стигна след като преди няколко дни се регистрира положителен случай на коронавирус на 9 годишно дете от Англия, което е било на ски ваканция в Банско. Детето е била в контакт с неговия чичо, чиято сестра е с позитивна проба за коронавирус.

“Мерките, които трябва да се вземат, са радикални. Трябва да се мине в режим почти на военно положение и организиране на държавата за самозадоволяване и производство на всички стоки от първа необходимост”, каза Иван Гешев.

„За мен е крайно наложително незабавно да бъде поставен под карантина град Банско”, допълни главният прокурор.

„Винаги съм бил привърженик на това, че трябва да се готвим за най-лошото и ако не се случи, толкова по-добре. Надявам се да не съм лош пророк, но мисля, че времето ни изтича като пясъчен часовник, дано не е изтекло. Това, което наблюдавам в последните дни, е някаква надежда, че на нас ще ни се размине. Вече съм почти 100% сигурен, че няма да ни се размине, ще повторим сценария на други страни от ЕС”, поясни Гешев.

„През последните три дни непрекъснато чувам: Икономиката, икономиката, икономиката. Икономика се възстановява. Държава се възстановява, но животът не се възстановява”, обяви Иван Гешев.

АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТРАНАТА

Правосъдният министър Данаил Кирилов застана зад думите на главния прокурор и подкрепи твърденията му: „Споделям изцяло притесненията на главния прокурор във връзка с това, че този законопроект вероятно ще има съвсем друг смисъл в петък. В понеделник разговарях с колеги от ПП на ГЕРБ, с колеги от Председателския съвет на НС и наистина разчитам комисиите в НС да обсъдят възможно най-бързо и стегнато законопроекта”

Авторски публикации 58

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре