Франция под блокада

Франция под блокада

 

Франция наложи в цялата страна тотална блокада в опит да овладее заразата с COVID-19.

“Воюваме – война за обществено здраве, за сигурноста, но сме във война срещу невидим и неуловим враг”, заяви президентът на Франция. Забранени са всички излизания от дома, освен ако не са оправдани от съществени професионални и здравни причини, както и зареждането с провизии от първа необходимост. Макрон заяви, че всеки, който пътува и излиза от дома си извън гореизброените причини, ще бъде наказван.

АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТРАНАТА

Президентът на Франция обеща и помощ на бизнеса. 300 милиона евро ще бъдат отпуснати за пакетни мерки за борба с кризата. “Нито една фирма няма да фалира” – заяви френският президент. По време на кризата битовите сметки и наемите няма да се плащат, като помощ за френските домакинства.

“Всички пътувания между неевропейски страни и ЕС ще се преустановят за 30 дни”, заяви Макрон. Освен пътуванията всички реформи, включително пенсионната ще бъдат замразени.

Макрон заяви, че насрочените избори за неделя ще бъдат отменени. Вторият тур на местните избори ще бъде проведен на 21 юни.

Франция отчете 5423 потвърдени случай на коронавирус в страната и 127 смъртни случая. От полунощ в събота са затворени всички барове, дискотеки и магазини, които не са свързани с провизии от първа необходимост. Детските градини, училищата, университетите и яслите прекратиха своята дейност от понеделник.

Авторски публикации 58

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре